Pleun van Vliet werkte bijna 20 jaar als universitair docent voor de Universiteit van Amsterdam en 7 jaar voor de Universiteit van Utrecht. Professor Frans Koenraadt beschreef haar als “een begaafd, begeesterd en begeesterend docent”. Onderwijsdirecteur Klaas Visser van de FMG noemde haar “an impassionate lecturer who knows how to get commitment from students and how to challenge them beyond their own expectancies” en roemde haar docentkwaliteiten als “a success from the start”. Een van haar vroegere studenten noemde haar vak Persoonlijkheidsleer “een van de weinige vakken waar denken was toegestaan”.
Pleun van Vliet beschikt over de BKO en werd in 2004 onderscheiden met de Onderwijsprijs van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen voor haar met studenten ontworpen “Ideale Cursus”. In 2008 presenteerde zij het ontwerp van deze cursus op het 30e jaarlijkse congres van de Division of Teachers of Psychology van de APA in Florida. Zij verzorgt sinds 20 jaar post-doctoraal onderwijs via de RINO Groep, diverse GZ-opleidingen en het Julius Centrum, alsmede trainingen op aanvraag.
Algemeen
Pleun van Vliet geeft momenteel onderwijs/trainingen in:
- Diagnostiek van intelligentie en persoonlijkheid in het algemeen
- Diagnostiek van intelligentie en persoonlijkheid in het kader van hoogbegaafdheid (waaronder het HB-protocol “Stretching the Limits” voor WISC-III/V en WAIS-IV-NL)
- Psychopathologie in het algemeen (classificatie volgens DSM-5 en structurele diagnostiek)
- Psychopathologie in het kader van hoogbegaafdheid (differentiaal-diagnostiek bij ADHD, ASS, stemmingsklachten, emotieregulatie, angstklachten, trauma en persoonlijkheidsproblematiek)
- Diagnostiek in het kader van de Pro Justitia-rapportage (forensisch psychologisch onderzoek)
Voor wie?
Opleidingsinstituten en instellingen.
Prijs
Op aanvraag.
Tijdspad
Hoe gaat het proces in z'n werk?
-
01Intake-gesprekHet begint met een telefonische kennismaking, waarbij ik je vragen kan beantwoorden en we de afspraak inplannen.
-
02IQ-onderzoek, deel IHet IQ-onderzoek neem ik in twee delen af. Tijdens deel I heb je de tijd om rustig te wennen.
-
03IQ-onderzoek, deel IIHet IQ-onderzoek neem ik in twee delen af. Dit is het tweede en laatste deel.
-
04Bespreking van de resultaten en bevindingenHiermee sluiten we af, na het tweede deel van het onderzoek.
-
05Verslaglegging en rapportageJe krijgt een schriftelijke rapportage van de bevindingen en resultaten van het IQ-onderzoek
Ervaringen van anderen
Gedreven sprekers die theorie en praktijk goed kunnen verbinden.
Over de cursus “Hoogbegaafde volwassenen in de GGZ” aan de RINO Groep te Utrecht, samen met Rianne van de Ven, op 5 november 2018: “Gedreven sprekers die theorie en praktijk goed kunnen verbinden.” “Goed en onderbelicht onderwerp waar eindelijk überhaupt aandacht voor is door enthousiaste, gekwalificeerde en ervaren mensen in ons werkveld. Veel onderbouwing met wetenschappelijke kennis, waardoor het niet zweverig werd. Ook op opbouwend; in plaats van ‘boos op ggz dat hb niet wordt gezien’ was de boodschap: we kunnen er wat aan doen op deze manier”. “Het was erg prettig om deze cursus van docenten te krijgen die zelf hoogbegaafd zijn”.
Ik vond het een hele leuke en leerzame bijeenkomst
Over de workshop ‘Hoogbegaafdheid in de GGZ‘ voor Triversum Alkmaar, samen met Wendy van Bohemen van HIQ, op 17 september 2018: “Ik vond het een hele leuke en leerzame bijeenkomst en alle reacties waren heel positief. Veel dank daarvoor.”
Door de vele voorbeelden uit jullie praktijk kwam de stof voor mij goed tot leven.
Over de training ‘Diagnostiek van hoogbegaafdheid‘ voor de opleiding tot GZ-psycholoog bij RINO Groep Utrecht, samen met Wendy van Bohemen van HIQ, op 16 mei 2018: “De lesdag over hoogbegaafdheid was erg leuk en leerzaam. Fijn om (voor het eerst in de opleiding) uitgebreid stil te staan bij de achtergrond van- en het onderzoek naar IQ. Het heeft mijn diagnostische blik verder verruimd, waardoor ik in de toekomst het vermoeden van HB in mijn diagnostische overwegingen zeker mee zal nemen. Door de vele voorbeelden uit jullie praktijk kwam de stof voor mij goed tot leven.”